Gjester

Velkommen til vår fantastiske 9 hullsbane i majestetiske omgivelser like utenfor sentrum av Røros.

Banen er utfordrende og variert, med 2 utslagssteder per hull som også gjør dette til en spennende 18 huls hvis man ønsker det.

Banebeskrivelse

Hull 1. par 4 (320 m) Første tee er 20 meter fra klubbhuset og går sørover inn mot Kvitsanden. Fairway begynner 70 m fra gul tee. En drive på 200 m bringer deg opp på et platå som egner seg for innspill på 130 meter til greenen som ligger i lengderetningen. 2 bunkere fanger et litt for langt innspill. Når du er ferdig med putten(e) og vender blikket mot øst ser du Bergstaden Røros. I sør troner Hummelfjell og Alvdalsølen. Mellom disse finner du Tronfjell.

Hull 2. par 4 (310 m) Utslaget går nordover igjen. La driveren ligge, for det perfekte slag skal være 180-190 m og like foran «dødens dal». Denne dalen er dyp og om du lander der ser du ikke greenen. Fra det beste landingssted vil et 7-9 jern bringe deg midt på greenen. Husk bunkeren foran på h side- den er stor og dyp.Hull 3. par 3 (145 m)

Fra en opphøyet tee ser du greenen lene seg mot deg, men obs det skråner bratt ned til venstre og i bakkant. Foran greenen finner du trolig Europas største bunker,. 

Den er en naturlig del av ørkenen Kvitsanden og arkitekten har latt den være som den er, kun med litt justering på h side slik at den dekker hele hullet på tvers. Greentreff er det som gjelder !Hull 4. par 5 (515 m)
Her begynner det virkelig å skje. Tee er plassert inneklemt blant sandynene og utslaget bør være 150 meter i Tiger-line for å passere sandpuklene som er naturlige. Gul tee er plassert høyt oppe og dett er fristende å klinke til med en skikkelig drive. Rød tee er svakt nedenfor til venstre og har fairway tett inntil, så det er en alternativ vei. 

Men etter at du har landet et slag på 150-200m trenger du et nytt godt slag på 180 meter mot h side av fairway for å åpne greenen skikkelig, men obs bunker foran til h. Naturlige lyngpartier kommer inn som tunger i fairway og gir hullet en særegen karakter. 

På venstre side av hullet går Rørosbanen og leder tankene til Linksbaner i Skottland ( arkitekt Turners visjon). I vest ser du Glomma slynge seg.
Hull 5. par 5 (460 m)
Nå vender vi bakover igjen. Fra en opphøyet tee vil et slag på 200 meter legge deg perfekt i «dog-leggen »( til venstre). I «dog-leggen» er det en lang bunker som har spesialisert seg på å fange ballene til de med en aldri så liten slice. Fra knekken nå går det oppover gjennom en dal og et godt andreslag etterlater en pitch til greenen som ligger i nesten i en grop. Du kjenner svetten i nakken på vei til greenen.Hull 6 par 4 (350 m)
Nå står på nytt høyt og ser greenen 350 meter foran og under deg. I horisonten ser du Kongens Gruve og Cristianus Sextus som du kjenner fra Falkbergets diktning. Veien til greenen er en fairway som bukter seg mellom naturlige dalganger. En vakker furu på fairway fanger kanskje utslaget på 170 meter, hvis ikke så venter en bunker lenger fremme på v side. Foran greenen venter en bunker på v side og bak greenen stuper det bratt utover. 
Hull 7 par 4 (310 m)
Et utslag på 220 m etterlater et innspill med kort jern. Greenen ligger etter en «dog-leg» høyre på et platå og er lett undulert. En stor bunker med bratt bakvegg kan gi deg mang en søvnløs natt. Et par hull. Hull 8. par 4 (390 m)
Tilbake igjen. «Dog-leg» til venstre og oppover mot greenen som du finner med et 170 meters innspill- oppover. Er driven for lang og litt til høyre fanges den av to romslige bunkere. Greenen ligger i en stor furulund.Hull 9. par 5 (470 m)
En tøff avslutning. Oppover mot klubbhuset gjennom en dal. 130 m til fairwaykanten gjør at driven bør sitte godt og legge deg opp i «dog-leggen» som er svakt mot h. deretter trenger du et nytt godt slag oppover inn i grand canyon før du kommer til greenen ved klubbhuset. Bunkeren til venstre kan skape fin stemning.

Greenfee 2020

 

 

Senior:
9 hull  300,-
18 hull 400,-

 

 

Junior:
9 hull  150,-
18 hull 200,-

 

 

Hyttepakke:
10 stk. 9 hull 2300,- Spilles 18 hull betales 100,- pr. gang.

Været på Røros

Røros
clear sky
85%
0.5km/h
0%
-18°C
-18°
-18°
-16°
Wed
-15°
Thu
-14°
Fri
-11°
Sat
-10°
Sun